economie

‘Veel interesse in Nederland door brexit’

Door ANP - 22 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – Zeker circa honderd buitenlandse bedrijven overwegen naar Nederland te verhuizen vanwege de brexit. Dat zou ons land zo’n 5000 tot 10.000 nieuwe banen kunnen opleveren. Dat heeft de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Hans de Boer donderdag gezegd in een gesprek met de NOS.

Vooral voor financiële ondernemingen is het interessant om het Verenigd Koninkrijk te verlaten, sinds de Britten ervoor hebben gekozen uit de Europese Unie te stappen. ,,Ze willen weg uit Groot-Brittannië, niet alleen vanwege de brexit, maar vooral ook omdat het steeds duidelijker wordt dat het proces meerdere jaren van grote onzekerheid gaat geven,” verklaart De Boer.

Hij baseert zijn schatting op de internationale contacten van de bedrijvenlobby. ,,En dan hebben we het niet over die buitenlandse bedrijven die hier al zitten, en vanwege de brexit hun aanwezigheid willen uitbreiden”, aldus de VNO-NCW-preses.