economie

Verzekeraar ASR boekt hogere jaarwinst

Door ANP - 22 februari 2017

UTRECHT (ANP) – Verzekeraar ASR heeft in 2016 meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat is te danken aan zowel betere prestaties bij bestaande activiteiten als overnames. Dat maakte het bedrijf, dat nog voor iets meer dan de helft in overheidshanden is, woensdag bekend.

ASR zag de premie-inkomsten met 5,8 procent toenemen tot 4,3 miljard euro. Het operationeel resultaat steeg met 11,5 procent naar 599 miljoen euro. De nettowinst viel met 659 miljoen euro 6,3 procent hoger uit dan in 2015.

Van de hogere winst profiteren ook de aandeelhouders, van wie de Nederlandse staat de grootste is. Zij mogen een dividend verdelen van 187 miljoen euro, ofwel 1,27 euro per aandeel. Dat is 10 procent meer dan een jaar eerder en ook meer dan ASR eerder had aangegeven.