economie

Verzekeraar NN ziet winst ruim halveren

Door ANP - 16 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – De winst van NN Group (Nationale-Nederlanden) is afgelopen kwartaal meer dan gehalveerd, vergeleken met een jaar eerder. De verzekeraar kampte onder meer met hogere claims bij het Nederlandse schadebedrijf.

Onder de streep resteerde 148 miljoen euro, een kleine 59 procent minder dan in het vierde kwartaal van 2015. Het operationele resultaat uit doorlopende bedrijfsactiviteiten viel wel bijna 13 procent hoger uit, op 282 miljoen euro. NN deed onder meer betere zaken met beleggingen in het Nederlandse levenbedrijf. Ook vielen de beheerprovisies en premie-inkomsten bij de Europese verzekeringstak hoger uit.

NN meldde donderdag geen nieuwe ontwikkelingen in verband met de voorgenomen overname van branchegenoot Delta Lloyd.