economie

Wall Street lager uit de startblokken

Door ANP - 02 februari 2017

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag lager aan de handel begonnen. Beleggers verwerken een reeks resultaten van enkele grote bedrijven, waaronder Facebook. Verder bepalen zorgen over het beleid van president Donald Trump het sentiment.

De leidende Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,2 procent lager op 19.856 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent op 2274 punten, terwijl technologiegraadmeter Nasdaq 0,4 procent inleverde tot 5622 punten.

Facebook verloor 1,3 procent, ondanks presentatie van sterke kwartaalcijfers. Het bedrijf van miljardair Mark Zuckerberg kijkt terug op een 51 procent hogere omzet. De socialenetwerksite nam daarmee zorgen weg over het bereiken van de grenzen van de advertentiemarkt.

Farmaceut Merck zag de verkopen van zijn belangrijke kankermedicijn Keytruda flink stijgen en steeg daarop 1 procent.