economie

Wall Street opent met winst

Door ANP - 21 februari 2017

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag iets hoger geopend. Beleggers op Wall Street hebben een lang weekend achter de rug, want maandag bleef de Amerikaanse beurshandel vanwege de viering van President’s Day gesloten. Verschillende bedrijven waaronder Home Depot en Wal-Mart openden voorbeurs de boeken.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,3 procent in de plus op 20.679 punten. De brede S&P 500 steeg eveneens 0,3 procent, tot 2357 punten, en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,2 procent tot 5851 punten.

Winkelketen Wal-Mart ging 2,4 procent omhoog. Het bedrijf wist met name zijn onlineverkopen stevig op te voeren. Maar ook bij de fysieke winkels deed Wal-Mart het beter dan verwacht. Het bedrijf maakte tevens bekend het dividend te zullen verhogen.

Home Depot

Doe-het-zelfketen Home Depot won 1,2 procent na meevallende kwartaalcijfers. Het klusbedrijf blijft profiteren van de aantrekkende woningmarkt in de VS. Doordat de huizenprijzen in de lift zitten, zijn huiseigenaren nog altijd bereid meer geld te investeren in hun woning.

Levensmiddelenconcern Kraft Heinz verloor 4,6 procent. Beleggers kregen dinsdag voor het eerst de kans om te reageren op de mislukte fusiepoging met Unilever. Het Brits-Nederlandse bedrijf had het voorstel eerder al resoluut afgewezen, maar afgelopen weekend maakten de partijen bekend dat vervolgstappen er nu ook even niet inzitten. Vrijdag steeg Kraft Heinz nog sterk na bekendmaking van het fusievoorstel.