economie

Woekerpolisproces verliest zaak tegen ASR

Door ANP - 01 februari 2017

UTRECHT (ANP) – Claimstichting Woekerpolisproces heeft een belangrijke rechtszaak verloren van verzekeraar ASR. De organisatie krijgt geen toegang tot de berekeningen van een eerdere compensatieregeling voor de omstreden beleggingsverzekeringen. De stichting laat weten tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Woekerpolisproces had om de stukken gevraagd omdat zij vindt dat ASR klanten met een woekerpolis eerder te weinig vergoeding heeft geboden. Bij de afwijzing van de vordering door de rechter in Utrecht speelt mee dat ASR die eerdere compensatieregeling jaren terug met andere claimstichtingen is overeengekomen.

Woekerpolisproces trok in deze zaak samen op met twee gedupeerde polishouders, maar die hebben volgens de rechter ook geen rechtmatig belang om toegang tot de berekeningen te krijgen. Zij hebben eerder al uitgebreid de kans gehad om toelichting over hun compensatie te vragen aan ASR, staat in de uitspraak.