economie

AEX zet opnieuw stapje terug

Door ANP - 07 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index van de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag voor de tweede achtereenvolgende dag met een klein verlies gesloten. Elders in Europa toonden beursgraadmeters na een rustige handelssessie zonder veel opzienbarend nieuws een wisselend beeld.

De AEX eindigde met een verlies van 0,1 procent op 502,95 punten. De MidKap zakte ook 0,1 procent, naar 727,65 punten. De DAX in Frankfurt won 0,1 procent, terwijl Londen en Parijs tot 0,4 procent in het rood sloten.

Gemalto en Aalberts Industries voerden de AEX aan, met een plus van 0,9 procent. Tankopslagbedrijf Vopak sloot de rij van 25 hoofdfondsen met een min van 1,4 procent. Verder leverden staalproducent ArcelorMittal en vastgoedonderneming Unibail-Rodamco meer dan 1 procent in.