economie

AF-KLM ziet druk op prijzen verder afnemen

Door ANP - 08 maart 2017

PARIJS (ANP) – Air France-KLM heeft de marktomstandigheden sinds het begin van dit jaar zien verbeteren. De ticketprijzen staan nog steeds onder druk, maar niet meer zo sterk als afgelopen jaar het geval was. De vervoersstatistieken over de afgelopen maand bevestigen de verbeterde trend die in januari al werd ingezet, meldde de luchtvaartgroep woensdag.

Air France-KLM vervoerde in februari 6,5 miljoen passagiers, inclusief die van prijsvechter Transavia. Dat is een kleine 3 procent meer dan een jaar eerder. Zij legden bij elkaar 2,7 procent meer kilometers af, terwijl het aanbod maar 0,8 procent hoger lag. Daardoor steeg de gemiddelde bezettingsgraad met 1,6 procentpunt tot 85,2 procent.

Net als in voorgaande maanden trokken KLM en Transavia de kar. Bij Air France liep het aantal vervoerde passagiers licht terug. Desondanks zaten ook daar de vliegtuigen voller, dankzij een verlaging van de capaciteit.