economie

Ahold Delhaize uit hoofdindex Belgische beurs

Door ANP - 07 maart 2017

BRUSSEL (ANP) – Ahold Delhaize maakt vanaf 20 maart geen deel meer uit van de hoofdindex van de aandelenbeurs in Brussel, de Bel20. Dat maakte beursbedrijf Euronext dinsdag bekend.

Een van de regels voor opname in de Bel20 schrijft voor dat minstens 15 procent van het personeel van een bedrijf in België moet werken. Bij fusiebedrijf Ahold Delhaize is dit niet het geval.

Het supermarktconcern zei tegen de Belgische krant De Tijd dat het vertrek uit de Bel20 wordt betreurd. ,,We behouden onze dubbele notering aan zowel Euronext Amsterdam als Euronext Brussel”, stelde het bedrijf. ,,Onze relatie met de Belgische kapitaalmarkt blijft onveranderd.”

De uitsluiting uit de hoofdindex kan de koers van het aandeel mogelijk wat onder druk zetten, als beleggers die hun portefeuille aanpassen aan de samenstelling van de Bel20 hun aandelen verkopen. Ahold Delhaize blijft onveranderd deel uitmaken van de AEX-index in Amsterdam.