economie

‘Air France stap dichter bij akkoord piloten’

Door ANP - 24 maart 2017

PARIJS (ANP) – Air France heeft een belangrijke stap gezet richting een oplossing voor een reeks meningsverschillen met de grootste pilotenvakbond SNPL. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos vrijdag.

De directie heeft met de pilotenbond afspraken gemaakt over de salarissen van copiloten bij prijsvechter Transavia in Frankrijk. Die verdienen fors minder dan hun collega’s bij Air France en dat was de bond een doorn in het oog. Het was in december aanleiding voor een driedaagse staking.

Een akkoord over dit twistpunt was een harde voorwaarde van SNPL om aan onderhandelingen te beginnen over de nieuwe toekomstplannen van topman Jean-Marc Janaillac. Zonder instemming van de machtige pilotenbond kan het Franse zusterbedrijf van KLM die niet uitvoeren.