economie

AkzoNobel-aandeelhouder wil overleg met PPG

Door ANP - 22 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Aandeelhouder Elliott Advisors is er niet blij mee dat verf- en chemieconcern AkzoNobel de avances van branchegenoot PPG blijft afwijzen. Elliott, dat met een belang van 3 procent een van de vijf grootste investeerders in het bedrijf is, wil dat AkzoNobel met PPG in gesprek gaat.

Elliott is niet overtuigd door de motivering van AkzoNobel om niet in onderhandeling te gaan. AkzoNobel wees woensdag een tweede bod van PPG woensdag resoluut af, omdat de huidige geboden prijs van 88,72 euro per aandeel geen aanknopingspunten zou bieden om te gaan praten. Elliott, dat het bod overigens ook te laag vindt, vindt verder dat de aandeelhouders onvoldoende geraadpleegd zijn.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is ook van mening dat het tijd is voor AkzoNobel om met PPG om de tafel te gaan. ,,Ik denk dat ze niet de deur kunnen dichtgooien bij een bod van een serieuze partij met een serieuze achtergrond in dezelfde industrie”, zei directeur Paul Koster tegen BNR.