economie

Amerikaans onderzoek naar postcontracten KLM

Door ANP - 31 maart 2017

AMSTELVEEN (ANP) – Justitie in de Verenigde Staten onderzoekt of contracten die KLM en zusterbedrijf Air France hebben lopen met het federale postagentschap United States Postal Service (USPS) wel door de beugel kunnen. Dat staat in het vrijdag gepubliceerde jaarverslag van de luchtvaartmaatschappij.

KLM en Air France zijn al in maart 2016 geïnformeerd over het onderzoek, waar ook enkele grote Amerikaanse branchegenoten bij betrokken zijn. In september volgde een formeel verzoek om informatie over de contracten met USPS over het internationale vervoer van post. Justitite gaf daarbij aan dat gespeurd wordt naar mogelijke malversaties.

Dat KLM de kwestie apart vermeldt in het jaarverslag, wijst erop dat het bedrijf aanzienlijke financiële consequenties niet kan uitsluiten. Zowel KLM als Air France werkt mee aan het onderzoek.