economie

Amerikaanse beurzen beginnen week met verlies

Door ANP - 27 maart 2017

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de nieuwe handelsweek met verlies begonnen. Het sneuvelen van de zorgwet Donald Trump, vrijdag vlak voor het scheiden van de markt, heeft bij beleggers twijfel gezaaid over de haalbaarheid van de economische plannen van de president.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na opening van de handel 0,8 procent lager op 20.427 punten. De bredere S&P 500-index zakte 0,9 procent tot 2323 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde eveneens 0,9 procent in en kwam uit op 5774 punten.

De chemieconcerns DuPunt en Dow Chemical staan in de belangstelling. Zij hebben groen licht gekregen van de Europese Commissie voor hun beoogde fusie, mits sommige onderdelen worden verkocht. Tot grote koersreacties leidde dat niet, zowel Dow als DuPont daalde in de vroege handel 0,6 procent.

Internetwinkel Amazon (min 1,1 procent) krijgt naar verluidt concurrentie bij de overname van zijn Arabische branchegenoot Souq.com. Ook Emaar Malls uit Dubai zou zijn oog op dat bedrijf hebben laten vallen. Eerder bereikten Amazon en Souq.com een principeakkoord over een overname.