economie

Basic-Fit flink gegroeid in 2016

Door ANP - 23 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Basic-Fit heeft zijn netwerk van fitnessclubs afgelopen jaar flink uitgebreid. Mede hierdoor werden de omzet en het ledenbestand met ruim een kwart opgevoerd, meldde de beursgenoteerde fitnessclubuitbater donderdag.

Vooral in Frankrijk werd stevig aan de weg getimmerd, met 48 nieuwe clubs. Er kwamen alles bij elkaar 81 locaties bij, waardoor het totaal op 419 kwam. Het ledenbestand groeide met 27 procent naar 1,21 miljoen mensen.

Volgens topman René Moos was 2016 ,,het meest succesvolle jaar” voor Basic-Fit ooit. De omzet ging met 28 procent vooruit naar 259 miljoen euro. Clubs die al langer dan een jaar open waren zagen hun opbrengsten gemiddeld met 5 procent oplopen, ten opzichte van 2015.

Het bedrijfsresultaat dikte daarbij met 34 procent aan tot 80 miljoen euro. Onder de streep kwam Basic-Fit door eenmalige kosten nog wel geld tekort. Het nettoverlies bedroeg 32,4 miljoen euro, tegen 23 miljoen euro in 2015.