economie

Bedrijven op ‘verkenningsmissie’ naar Panama

Door ANP - 10 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Een delegatie van Nederlandse bedrijven, met onder meer BAM, Boskalis, Damen en Van Oord, gaat komende week naar Panama. Zij gaan kijken welke mogelijkheden daar liggen op werk, nu de uitbreiding van het Panamakanaal is voltooid. Dat maakte VNO-NCW vrijdag bekend.

Door de verbreding en verdieping van het Panamakanaal is de capaciteit van de 81 kilometer lange waterweg tussen de Caribische Zee en de Grote Oceaan verdrievoudigd. Om daarvan te profiteren moet het land verder investeren in de logistieke sector. Nederlandse bedrijven kunnen daar met hun kennis en ervaring een rol in spelen, aldus VNO-NCW.

Voorzitter Hans de Boer van de ondernemersorganisatie leidt de delegatie, die in totaal 24 bedrijven telt uit de maritieme en logistieke sector. De reis is een vervolg op een handelsmissie naar Panama twee jaar geleden onder leiding van premier Mark Rutte.