economie

Beleggers in Azië nemen gas terug

Door ANP - 31 maart 2017

TOKIO (ANP) – De beurzen in het Verre Oosten zijn vrijdag in de min gesloten. Beleggers namen op de laatste dag van een zeer positief kwartaal wat gas terug. Nieuwe cijfers van de Chinese overheid die wezen op een flinke toename van de industriële bedrijvigheid in China zorgden alleen in Shanghai voor een klein plusje.

In Tokio eindigde de Nikkei-index met een min van 0,8 procent op 18.909,26 punten. In Japan bleek dat de lichte inflatie in februari voor de tweede maand op rij heeft aangehouden. Dat kan erop wijzen dat de op twee na grootste economie van de wereld eindelijk vorderingen maakt om de jarenlange periode van deflatie achter zich te laten.

Verder bleef de Kospi-index in Seoul steken op een koersverlies van 0,2 procent en ging de All Ordinaries in Sydney 0,5 procent omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng in de tussentijdse handel een verlies van 0,6 procent, terwijl de beurs in Shanghai een plusje van 0,3 procent liet zien.

De activiteit in de Chinese industrie is in maart in het sterkste tempo in bijna vijf jaar gegroeid. Daarbij werd voor het eerst sinds 2012 ook geen afname van de werkgelegenheid in de fabrieken gemeld.