economie

Beleggers weer wat optimistischer

Door ANP - 25 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Beleggers hebben weer wat meer vertrouwen gekregen in de Nederlandse economie. In februari stond de zogenoemde BeleggersBarometer van ING nog op 141, in maart is die gestegen naar 145. Begin dit jaar was het vertrouwen overigens nog groter, de barometer gaf toen 148 aan.

Volgens ING belegt nog steeds 80 procent van de beleggers voor de langere termijn. Ondanks de stijgende hoofdindex AEX neemt driekwart van de beleggers evenveel risico als twee maanden geleden. Slechts 6 procent durft nu meer risico te nemen.

De politiek geeft aan meer geld uit te willen trekken voor de zorg. Ondanks dat, stelt ING, is de helft van de beleggers niet van plan meer in de zorgsector te gaan beleggen. Slechts 6 procent wil dit wel doen en dan vooral in medisch-technologieaandelen.