economie

‘Bestuurders TMG vechten schorsing aan’

Door ANP - 06 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De overnamestrijd rond Telegraaf Media Groep (TMG) krijgt een nieuw hoofdstuk. Volgens het Financieele Dagblad (FD) stappen de twee bestuurders die eerder door de raad van commissarissen waren geschorst, naar de rechter om die schorsing ongedaan te krijgen.

De raad van commissarissen van TMG schoof dit weekeinde topman Geert Jan van der Snoek en financieel directeur Leo Epskamp terzijde en tekende een principeakkoord met Mediahuis en VP Exploitatie. Zij betalen 6 euro per aandeel, wat in totaal neerkomt op zo’n 278 miljoen euro.

Van der Snoek en Epskamp vinden dat zij hun bestuurlijke plicht nastreefden door niet nu al akkoord te gaan met dat bod. Het tegenbod van John de Mol van 6,50 euro per aandeel verdient volgens hen een eerlijke kans. De schorsing beschouwen ze als ,,de wereld op zijn kop”, aldus een bron tegen het FD.