economie

‘Bod op kolencentrale Nuon terecht afgewezen’

Door ANP - 26 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Energiebedrijf Nuon heeft terecht het bod van 2 miljoen euro op zijn kolencentrale in Amsterdam afgewezen. Dat zegt vakbond FNV. Volgens de bond is er minstens 5 miljoen euro nodig voor de compensatie van het personeel van de centrale.

FNV wijst onder meer op de kosten voor een goed sociaal plan, WW-uitkeringen en pensioengaten van werknemers. ,,Het bedrag van 2 miljoen euro dekt bij lange na niet de kosten”, aldus de bond.

De duurzame energieleverancier Vandebron had Nuon 1 miljoen euro geboden voor de Hemwegcentrale, niet om stroom op te wekken, maar om de centrale te sluiten en een andere bestemming te geven. Later kondigde de gemeente Amsterdam bij monde van wethouder Abdeluheb Choho (duurzaamheid) aan dit bod te willen verdubbelen.

FNV is niet tegen de verkoop van de centrale, maar de 230 medewerkers mogen daar volgens de bond niet de dupe van worden.