economie

Budgetketen Action blijft flink groeien

Door ANP - 08 maart 2017

ZWAAGDIJK-OOST (ANP) – Discounter Action heeft afgelopen jaar opnieuw stevige groei doorgemaakt. De omzet nam met ruim een derde toe en er werden per saldo bijna tweehonderd winkels geopend, voornamelijk in Frankrijk en Duitsland. Daardoor telt de keten nu al ruim 850 filialen in zes landen.

Action rapporteerde woensdag een omzet van bijna 2,7 miljard euro over 2016. In winkels die al langer dan een jaar open waren gingen de verkopen met zo’n 7 procent omhoog. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam daarbij met 37 procent toe, tot 310 miljoen euro.

Topman Sander van der Laan is tevreden over de resultaten. Volgens hem is Action nu een ,,echte Europese retailer” geworden. De verwachting is dat de huidige sterke groei voorlopig aanhoudt. Action wil in 2017 nog meer winkels openen dan vorig jaar.