economie

Corbion opvallende verliezer op rood Damrak

Door ANP - 06 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn maandag eensgezind met verlies de handel uitgegaan. Beleggers waren ietwat terughoudend door de geopolitieke spanningen in Azië na de rakettest door Noord-Korea. In Amsterdam werd producent van voedingsingrediënten Corbion afgerekend op zijn jaarcijfers. Internationaal was de blik gericht op de miljardenovername van automerk Opel door het Franse Peugeot.

De AEX-index sloot uiteindelijk 0,4 procent lager op 503,65 punten. De MidKap met daarin Corbion zakte 0,5 procent tot 728,63 punten. Parijs, Londen en Frankfurt leverden tot 0,6 procent in.

Corbion was met een min van 5,3 procent met afstand de grootste daler onder de middelgrote fondsen. Volgens analisten stelden de resultaten van het concern licht teleur, net als de vooruitzichten voor 2017. Het bedrijf kondigde wel een extra winstuitkering voor aandeelhouders aan. Ook gaat Corbion voor 25 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen.

De AEX werd aangevoerd door biotechnologiebedrijf Galapagos dat 0,7 procent won. Verder eindigden in de hoofdindex alleen Aalberts Industries, Unilever en Boskalis in het groen. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een min van 1,8 procent.