economie

Dunkin’ Donuts ziet ruimte voor 160 filialen

Door ANP - 22 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Dunkin’ Donuts ziet in Nederland een gat in de markt. De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen, die donderdag in Amsterdam zijn eerste vestiging opent, voorziet op termijn ruimte voor circa 160 filialen in ons land.

Er wordt onder meer gedacht aan donutzaakjes in scholen, tankstations en ziekenhuizen. Ook wordt er achter de schermen gepraat met grote retailconcerns, waarin mogelijk kleine vestigingen kunnen openen.

Operationeel directeur van Dunkin’ Donuts Nederland is Roberto Fava, ook wel bekend als ondernemer achter de Ice Bakery-keten die crêpes met Nutella verkoopt in Amsterdam. Zijn streven is dat er de komende vijf jaar zeker 25 vestigingen komen. Maar waarschijnlijk worden het er meer, weet hij nu al. Alleen dit jaar openen acht tot negen filialen de deuren.

Dunkin’ Donuts heeft wereldwijd meer dan 12.200 zaken in 45 landen.