economie

Europese beurzen sluiten met winst

Door ANP - 23 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurzen in Europa zijn donderdag in de plus gesloten. AkzoNobel was in Amsterdam de grote winnaar, nadat topman Michael McGarry van belager PPG Industries bij een bezoek aan Nederland had gezegd dat hij een vijandig bod niet uitsluit als het verf- en chemiebedrijf zich tegen een overname blijft verzetten.

De toonaangevende AEX-index sloot 0,6 procent hoger op 512,62 punten. De MidKap steeg 0,9 procent naar 737,86 punten. De belangrijkste graadmeters op de beurzen van Londen, Frankrijk en Parijs wonnen tot 1,1 procent.

AkzoNobel steeg onder de hoofdfondsen in Amsterdam 2,9 procent. Volgens de naar Amsterdam afgereisde bestuurders van PPG zijn de bezwaren die AkzoNobel opwerpt tegen een fusie erg overdreven. Het bezoek voerde de druk op AkzoNobel verder op. Ook ABN AMRO was in trek. De bank steeg 2,1 procent na een positief analistenrapport door ING.