economie

Europese beurzen verdeeld het weekeinde in

Door ANP - 03 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De graadmeters op de Europese aandelenmarkten toonden vrijdag bij het slot een gemengd beeld. Onder de hoofdfondsen in Amsterdam was digitaal beveiliger Gemalto de absolute uitblinker. Het bedrijf kwam met sterke jaarcijfers en een flinke verhoging van het dividend.

Op het Damrak sloot de toonaangevende AEX-index 0,4 procent hoger op 505,86 punten. De MidKap daarentegen leverde 0,1 procent in en kwam op 732,33 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Londen zakten tot 0,3 procent, de DAX in Frankfurt kreeg er 0,6 procent bij.

Gemalto slaagde er afgelopen jaar een dalende omzet uit mobiele telefonie te compenseren met groei op alle andere markten waarin het bedrijf actief is. De winstdeling voor de aandeelhouders ging met 6 procent omhoog. Het aandeel eindigde met een plus van 7,8 procent boven aan de AEX.