economie

Extra vergoeding voor spaarders DSB en Icesave

Door ANP - 22 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Circa 18.000 spaarders die vroeger een spaarrekening hadden bij de omgevallen banken DSB en Icesave krijgen nog een extra vergoeding omdat het depositogarantiestelsel hun eerder te weinig heeft uitbetaald. Dat liet demissionair minister Jeroen Dijsselboem van Financiën woensdag weten aan de Tweede Kamer. Het gaat om bedragen variërend van een tientje tot een paar honderd euro.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaalde onlangs al dat een groep achtergestelde DSB-spaarders nog recht heeft op meer zogeheten wettelijke rente. Dat betrof 208 mensen die een zaak waren gestart, omdat ze vonden dat de manier waarop de vergoedingen destijds zijn vastgesteld, niet strookte met een Europese richtlijn. De minister heeft besloten andere spaarders, voor wie eigenlijk hetzelfde speelt, eveneens tegemoet te komen.

De regeling kost de schatkist ongeveer 5 miljoen euro. De helft daarvan gaat op aan uitvoeringslasten.