economie

FD Mediagroep haalt meer omzet uit digitaal

Door ANP - 02 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – FD Mediagroep heeft in 2016 geprofiteerd van een sterke groei van het aantal digitale abonnees van het Financieele Dagblad (FD). Ook de advertentieopbrengsten bij radiozender BNR zaten in de lift, meldde het mediabedrijf donderdag.

De totale omzet kwam afgelopen jaar uit op 74,5 miljoen euro. Dat is 4,3 procent meer dan een jaar eerder. Digitale abonnementen waren goed voor 40 procent van de omzet en leverden daarmee de grootste bijdrage. In 2015 moest FD Mediagroep het nog vooral van adverteerders hebben. Die omzet stabiliseerde vorig jaar.

De nettowinst ging met bijna een kwart omhoog. Een concreet cijfer vermeldde het bedrijf evenwel niet. Volgens financieel directeur Jeroen van Dijk bewijzen de resultaten dat de gekozen strategie werkt. ,,De digitale transitie ligt goed op schema en de cijfers van afgelopen jaar zijn daar een mooi resultaat van”, zei hij.