economie

‘Gedoe over beloning KLM-topman Elbers’

Door ANP - 03 maart 2017

PARIJS (ANP) – Het salaris van KLM-topman Pieter Elbers zorgt voor nieuwe onrust binnen Air France-KLM. Het holdingbestuur in Parijs wil hem dit jaar minder loonsverhoging geven dan de raad van commissarissen van KLM zelf. Dat schrijft de doorgaans goed ingelichte Franse zakenkrant La Tribune.

Volgens het dagblad wil KLM haar topman belonen voor de goede financiële resultaten over 2016. Na twee jaar waarin zijn vaste salaris gelijk bleef, zou de raad van commissarissen dat nu met 11 procent hebben willen verhogen naar 500.000 euro per jaar.

Het bestuur van de groep zou evenwel niet verder willen gaan dan 475.000 euro, waarmee Elbers op gelijke voet zou komen met zijn voorganger Camiel Eurlings. Bovendien zou hij niet zijn volledige variabele beloning toegekend krijgen, omdat hij te veel een KLM-pet op heeft en het belang van de groep onvoldoende dient.