economie

Gemalto uitblinker in lagere AEX

Door ANP - 03 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Digitaal beveiliger Gemalto stond vrijdag met afstand boven aan een lagere AEX-index. Beleggers beloonden het bedrijf voor zijn jaarresultaten en een verhoging van het dividend. De hoofdindex kende verder weinig winnaars. Ook elders in Europa gingen de beurzen omlaag.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 502,31 punten. De MidKap speelde 0,8 procent kwijt tot 726,97 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt zakten tot 0,5 procent.

Gemalto won 4,7 procent aan beurswaarde. De multinational wist afnemende opbrengsten op de markt voor mobiele telefonie vorig jaar te compenseren met groei op alle andere vlakken waar de digitaal beveiliger actief is. De beloning aan de aandeelhouders ging met 6 procent omhoog.