economie

Grootste fraudeklacht in België van tafel

Door ANP - 22 maart 2017

BRUSSEL (ANP) – Naar de ruim 61.000 Belgen die hun zwarte geld in 2014 en 2015 aangaven bij de fiscus wordt geen nader onderzoek gedaan. De Belgische belastinginspectie diende in oktober de grootste fraudeklacht ooit in bij het Openbaar Ministerie, maar dat liet woensdag weten de zaak te laten vallen.

Volgens de inspectie werd via de zogenoemde inkeerregeling ruim 36 miljard euro vrijwel gratis ‘witgewassen’. Wel werd veelal belasting over de rente geheven, maar meestal niet over het kapitaal zelf. De fiscus wilde dat het OM een onderzoek zou instellen, zodat naheffingen zouden kunnen worden opgelegd.

Het federaal parket ziet ,,onvoldoende basis’’ voor een strafrechtelijk onderzoek en heeft de aanklacht daarom geseponeerd. ,,Tienduizenden belastingzondaars kunnen weer op hun twee oren slapen”, concludeert zakenkrant De Tijd.