economie

‘Hogere prijs bij beursgang Snap’

Door ANP - 01 maart 2017

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, krijgt waarschijnlijk een hoger prijskaartje mee bij zijn beursgang in New York op donderdag. Diverse Amerikaanse media meldden woensdag op basis van ingewijden dat de prijs van het aandeel 17 dollar zal bedragen, waarmee het bedrijf gewaardeerd zou worden op bijna 24 miljard dollar. Dat is omgerekend meer dan 22 miljard euro.

Het sociale mediabedrijf, dat nog geen winst heeft gemaakt maar wel stevige omzetgroei laat zien, meldde vorige maand zelf nog een bandbreedte van 14 tot 16 dollar voor de prijs van het aandeel. Het gaat hoe dan ook om de grootste beursgang in de technologiesector sinds Alibaba in 2014. De Chinese webwinkelgigant haalde destijds zo’n 25 miljard dollar op in New York.

Met de app Snapchat kunnen gebruikers elkaar foto’s en video’s sturen die na verloop van tijd weer verdwijnen.