economie

Hommen president-commissaris VolkerWessels

Door ANP - 30 maart 2017

AMERSFOORT (ANP) – Voormalig ING-topman Jan Hommen wordt president-commissaris van het grote Nederlandse bouwconcern VolkerWessels. Dat liet het bedrijf, waarvan onlangs bekend werd dat het de mogelijkheden van een beursgang bestudeert, donderdag weten.

Hommen neemt bij VolkerWessels de voorzittershamer over van Henry Holterman. Die blijft wel zitten in de raad van commissarissen, maar voortaan als vicevoorzitter. Naast Hommen heeft VolkerWessels nog een ervaren kopstuk als commissaris binnengehaald. Ook oud-SBM Offshore bestuurder Sietze Hepkema komt het toezichtsorgaan versterken.

De benoeming van de twee nieuwe commissarissen past volgens het bedrijf in het onderzoek naar een mogelijke beursgang. Hierdoor komt het toezicht meer in lijn met wat gewenst is voor ondernemingen van deze omvang, aldus VolkerWessels.