economie

Kamp steunt AkzoNobel in afwijzing bod PPG

Door ANP - 22 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Demissionair minister van Economische Zaken Henk Kamp spreekt zijn waardering uit voor de krachtige opstelling van AkzoNobel tegen het ongevraagde overnamebod van PPG. Het verf- en chemiebedrijf wees woensdagochtend een tweede bod door de branchegenoot resoluut van de hand.

Volgens de minister zijn bij de beoordeling van het bod terecht de belangen van de werknemers en de klanten van het bedrijf meegewogen, naast de belangen van aandeelhouders. Zo deelt Kamp de vrees dat de overname zal leiden tot het schrappen van banen.

,,Specifiek voor Nederland geldt het volgende; gelet op de wijze waarop PPG de overname wil financieren en gezien de overlap in activiteiten is te verwachten dat het streven naar kostenreductie zal leiden tot het ter discussie komen van het hoofdkantoor in Amsterdam, de onderzoekscentra in Deventer en Sassenheim en de staffuncties in Arnhem”, laat Kamp weten.