economie

Kamp: stevig fundament voor Rutte III

Door ANP - 24 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet Rutte II laat een stevig fundament achter voor Rutte III. De komende tijd gaan steeds meer Nederlanders de effecten hiervan voelen. Dat zegt demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag in een reactie op de jongste CPB-ramingen tot aan 2021.

Mede dankzij de inspanningen van het kabinet handhaaft de economische groei zich de komende jaren, daalt de werkloosheid verder door tot 4,7 procent en wordt het begrotingsoverschot het grootste van alle EU-landen, aldus Kamp verder.

Volgens hem ontstaat er ruimte voor het volgende kabinet om te investeren in belangrijke opgaven als de overgang naar duurzame energie en het groeivermogen van de Nederlandse economie. ,,Ook voor de toekomst blijft een stabiele economische groei van 2 procent een gezonde en realistische ambitie.”