economie

Kas Bank blinkt uit op kalm Damrak

Door ANP - 02 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is donderdag vrijwel onveranderd aan de nieuwe handelsdag begonnen. Elders in Europa kwamen de hoofdgraadmeters eveneens nauwelijks in beweging. Bij de kleinere fondsen op Beursplein 5 was er bovengemiddelde aandacht voor Kas Bank dat voorbeurs zijn boeken opende.

De AEX stond kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 504,49 punten. De MidKap stond 0,1 procent hoger op 733,81 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stonden tot 0,2 procent in de plus.

Kas Bank zag zijn winst vorig jaar dalen ten opzichte van een jaar eerder. Wel liet de tweede jaarhelft een duidelijke verbetering zien, onder meer door kostenbesparingen. Beleggers zetten het aandeel van de effectendienstverlener ruim 6 procent in de plus.