economie

KLM terug naar tekentafel om bezuinigingen

Door ANP - 24 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Het is allerminst zeker of de bezuinigingsmaatregel van KLM om op elke intercontinentale vlucht een steward of stewardess minder in te zetten, zal worden doorgevoerd. Dat is de uitkomst van overleg tussen vakbonden en het luchtvaartbedrijf. FNV zegt dat de maatregel is geschrapt. Een woordvoerder van KLM zegt ,,dat het genuanceerder ligt”.

Volgens het luchtvaartbedrijf is het gemeenschappelijke doel wel om de maatregel van tafel te krijgen, waarbij gekeken wordt naar andere maatregelen om de kosten te drukken of de productiviteit te verhogen. KLM zal ondertussen circa 200 nieuwe medewerkers aannemen. Dat is nodig om op een deel van de vluchten de maatregel terug te kunnen draaien.

Als de bonden en KLM toch niet tot een akkoord komen, dan zet KLM weer het mes in de extra ,,productiecapaciteit”.