economie

Licht hogere opening beurs Amsterdam

Door ANP - 28 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De effectenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een kleine winst geopend, na de verliesbeurt een dag eerder. Verf- en chemieconcern AkzoNobel kon op het Damrak op aandacht rekenen na de vooraankondiging van een nieuwe strategie.

De AEX-index stond kort na aanvang 0,1 procent hoger op 509,72 punten. De MidKap ging 0,5 procent omhoog tot 737,99 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,5 procent.

AkzoNobel (min 0,8 procent) houdt op 19 april een investeerdersdag en zal dan onder meer plannen presenteren voor de afsplitsing van de speciaalchemietak. Het bedrijf wil hiermee de druk van aandeelhouders na de overnamepogingen van het Amerikaanse PPG wegnemen.

Digitaal beveiliger Gemalto was koploper bij de hoofdfondsen op Beursplein 5 met een plus van 1,5 procent. Goldman Sachs verhoogde zijn beleggingsadvies voor het aandeel. DSM won 0,8 procent na een verhoging van het advies door Liberum.