economie

Meevaller stuwt winst DAF Trucks

Door ANP - 23 maart 2017

EINDHOVEN (ANP) – DAF Trucks heeft het afgelopen jaar geprofiteerd van een meevallende schikking met de Europese Commissie voor betrokkenheid bij een kartel. De Eindhovense dochteronderneming van het Amerikaanse concern Paccar noteerde mede daardoor zwarte cijfers, waar een jaar eerder nog verlies werd geleden.

DAF had een hoger bedrag gereserveerd dan de uiteindelijke schikking van 752,7 miljoen euro, zo blijkt uit donderdag bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde cijfers. Daardoor vloeide 97,3 miljoen euro terug.

Onder de streep resteerde uiteindelijk 390 miljoen euro. In 2015 werd nog een nettoverlies van 565 miljoen euro genoteerd. De omzet steeg met 9 procent tot 4,8 miljard euro.

De markt voor zware trucks groeide in Europa en DAF wist zijn marktaandeel op te krikken van 14,6 naar 15,5 procent. Voor dit jaar voorziet DAF een krimpende markt, afhankelijk van economische ontwikkelingen.