economie

NN verliest in lagere AEX

Door ANP - 27 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is maandag met verlies geopend. Het enthousiasme op de aandelenmarkten is bekoeld door de twijfels over het vermogen van de Amerikaanse president Donald Trump om zijn verkiezingsbeloften in te lossen. In Amsterdam ging NN Group onderuit. Tegen de verzekeraar is een miljardenclaim ingediend.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 1 procent lager op 506,68 punten. Opvallend was dat geen van de hoofdfondsen een winst noteerde. De MidKap daalde 0,6 procent tot 733,50 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt verloren 0,8 tot 0,9 procent.

NN behoorde tot de sterkste dalers in de AEX met een verlies van 2,3 procent. Claimorganisatie Wakkerpolis heeft een claim van 3,2 miljard euro ingediend tegen de verzekeraar vanwege onterecht in rekening gebrachte kosten voor een beleggingsverzekering. Deze collectieve woekerpolisclaim, voor zo’n half miljoen klanten van NN, volgt op een vorig jaar gewonnen proefprocedure over één dossier. Wakkerpolis trekt samen op met de Consumentenbond, die NN ook dagvaardt.