economie

Opmars AkzoNobel houdt aan op Damrak

Door ANP - 10 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is de laatste sessie van de week met winst aangevangen. Het aandeel AkzoNobel steeg vrijdag verder, na de koerssprong van een dag eerder. De Amerikaanse branchegenoot PPG Industries heeft een overname nog niet uit zijn hoofd gezet. Elders in Europa gingen graadmeters vooruit. Beleggers zijn in afwachting van het Amerikaanse banenrapport dat later op de dag wordt gepubliceerd.

De AEX-index stond na een paar minuten handelen 0,4 procent in de plus op 509,60 punten. De MidKap noteerde 0,2 procent hoger op 733,09 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt dikten tot 0,3 procent aan.

AkzoNobel noteerde in de vroege handel 2,6 procent hoger. PPG Industries lijkt zich nog niet te hebben neergelegd bij het eerdere ,,nee” van AkzoNobel, na een bod met een waarde van bijna 21 miljard euro. Het Financieele Dagblad meldde op basis van een ingewijde binnen PPG dat wordt gewerkt aan een hoger bod.

Fietsenproducent Accell Group kwam met cijfers en een nieuwe strategie naar buiten en won bij de kleinere fondsen 3 procent.