economie

PPG houdt interesse in AkzoNobel

Door ANP - 09 maart 2017

PITTSBURGH (ANP) – PPG gelooft onveranderd in de grote kansen die een overname van AkzoNobel zou bieden. Dat stelde het Amerikaanse verfbedrijf donderdag, na de publieke afwijzing door Akzo van het overnamevoorstel van PPG eerder op de dag.

PPG vindt dat het een ,,aantrekkelijk en uitgebreid” voorstel heeft gedaan aan het Nederlandse verf- en chemiebedrijf. Het Amerikaanse bedrijf zou graag met Akzo in gesprek gaan, maar die heeft dit geweigerd.

Volgens Akzo-topman Ton Büchner zou een overname door PPG veel banen kunnen kosten, terwijl allerminst zeker is dat toezichthouders met de fusie zouden instemmen. Daarbij vindt hij de prijs die de Amerikanen bieden veel te laag. PPG stelde in zijn verklaring juist rekening te hebben gehouden met alle belanghebbenden en zei erop te vertrouwen dat alle benodigde toestemming voor de deal kan worden verzekerd.