economie

Provincies slaan uitnodiging PPG af

Door ANP - 23 maart 2017

ARNHEM (ANP) – De provincies Gelderland, Overijssel, Groningen en Zuid-Holland gaan niet in op een uitnodiging voor een gesprek met de top van het Amerikaanse verfbedrijf PPG Industries over de beoogde overname van AkzoNobel. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Gelderland donderdag gezegd.

Topman Michael McGarry en financieel directeur Vincent Morales zijn in Nederland om het overnamevoorstel toe te lichten. De plannen van PPG stuiten op veel wantrouwen in Nederland. Ook de genoemde provincies spraken er eerder deze week hun grote bezorgdheid over uit.

PPG wilde ook graag met provinciebestuurders spreken. ,,Maar daar hebben we vriendelijk en beleefd voor bedankt”, aldus de zegsman. ,,Zolang AkzoNobel zelf niet praat met PPG, is het niet onze plaats om wel dat gesprek aan te gaan.”