economie

Rustige opening op beurzen New York

Door ANP - 22 maart 2017

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine minnen aan de nieuwe sessie begonnen. Beleggers op Wall Street blijven sceptisch over de plannen van president Donald Trump om de economie aan te jagen en de belastingen te verlagen. Details daarover blijven nog altijd uit en het geduld bij beleggers lijkt op te raken.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 20.629 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 2341 punten, terwijl technologiegraadmeter Nasdaq eveneens 0,1 procent kwijtspeelde, tot 5791 punten.

Sportgigant Nike stond na een paar minuten handelen ruim 6 procent lager. De sportartikelenreus boekte vorig kwartaal meer winst op een hogere omzet. De vooruitzichten voor het lopende boekjaar lieten echter te wensen over. Analisten vrezen dat Nike terrein verliest ten opzichte van concurrenten als Adidas en Under Armour.

Verfproducent PPG Industries ging in de vroege handel 0,9 procent omlaag. Het bedrijf aast nog steeds op zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel, dat eerder op woensdag bekendmaakte een tweede ongevraagde bod naast zich neer te leggen.