economie

Rustige opening op Damrak

Door ANP - 23 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam stond donderdag kort na de openingsbel dicht bij de slotstand van een dag eerder. Ook elders in Europa bleven graadmeters dicht bij huis. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. In Amsterdam wisten kleinere fondsen Basic-Fit en Kardan de aandacht op zich gericht nadat ze de boeken openden.

De AEX-index stond na een paar minuten handelen 0,1 procent lager op 508,97 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 734,41 punten. De graadmeters in Parijs en Londen verloren tot 0,2 procent. Frankfurt noteerde vlak.

AkzoNobel was in de AEX-index de sterkste stijger met een winst van 1,3 procent. Digitaal beveiliger Gemalto sloot de rij met een verlies van 4,5 procent, nadat het aandeel een dag eerder ook al fors aan beurswaarde inleverde. Meerdere analisten oordeelden negatiever over het aandeel, na een winstalarm.

Investeerder Kardan leverde bijna 10 procent na de publicatie van de cijfers. Basic-Fit leverde 0,7 procent in nadat het de boeken opende.