economie

Stap terug Wall Street bij sterk debuut Snap

Door ANP - 02 maart 2017

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beursgraadmeters zetten donderdag een stapje terug van de woensdag bereikte recordniveaus. Beleggers hadden vooral oog voor het glansrijke debuut van Snap, het bedrijf achter de populaire foto- en videoberichtenapp Snapchat. Verder ging het aandeel Caterpillar flink omlaag.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 21.063 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,4 procent op 2387 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent op 5874 punten.

Snap steeg tot ruim 45 procent boven de introductiekoers van 17 dollar en was daarmee meer dan 25 dollar waard. De gang naar Wall Street leverde het bedrijf zo’n 3,4 miljard dollar op en waardeerde Snap op 20 miljard dollar, gerekend op basis van de uitstaande aandelen.

Caterpillar

Caterpillar verloor 4,3 procent nadat bekend werd dat rechercheurs van onder meer de belastingdienst bij de machinebouwer waren binnengevallen. Over de aard van het onderzoek is niets bekendgemaakt. Het bedrijf liet weten mee te werken aan het onderzoek.

Kledingwinkelketen Abercrombie & Fitch presenteerde resultaten die achterbleven bij de verwachtingen van analisten, maar steeg desondanks ruim 15 procent. Monster Beverage steeg met ruim 13 procent winst ook flink, nadat de producent van energiedrankjes een winststijging en aandeleninkoopprogramma presenteerde.

Olie

Hamburgerketen Shake Shack ging 2,9 procent omlaag na een tegenvallende voorspelling voor de omzet in 2017. Supermarktketen Kroger werd door beleggers 3,6 procent lager gezet na resultaten. Boekenwinkelketen Barnes & Noble leverde 7,6 procent in na teleurstellende resultaten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 2 procent lager op 52,72 dollar. Brent werd 1,9 procent goedkoper, bij 55,28 dollar per vat. De euro werd voor 1,0508 dollar verhandeld, tegen 1,0516 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.