economie

TMG akkoord met bod Mediahuis

Door ANP - 05 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Telegraaf Media Groep (TMG) heeft een principe-akkoord bereikt over een overname door het Belgische krantenbedrijf Mediahuis. Dat maakte het moederbedrijf van De Telegraaf zondagavond bekend.

Daarmee lijkt Mediahuis, dat optrekt met de investeringsmaatschappij van TMG grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek VP Exploitatie, de strijd te hebben gewonnen van John de Mol. Die verhoogde afgelopen week via zijn investeringsmaatschappij Talpa nog zijn bod op TMG naar 6,35 euro per aandeel. TMG stemt echter in met het bod van Mediahuis/VP Exploitatie, dat zondag met 10 eurocent werd verhoogd naar 6 euro per aandeel.

Daarbij schoof de raad van commissarissen het bestuur van TMG aan de kant. De bestuurders zijn geschorst omdat ze volgens de commissarissen te weinig deden om het overnameproces tot een goed einde te leiden.