economie

TMG verkoopt huis-aan-huisbladen

Door ANP - 23 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Telegraaf Media Groep (TMG) verkoopt bijna al zijn huis-aan-huisbladen aan BDUmedia. Dat gaat gepaard met een reorganisatie waardoor 32 arbeidsplaatsen komen te vervallen, meldde het mediabedrijf donderdag. Financiële details werden niet vermeld.

TMG maakte al eerder bekend dat het overwoog afscheid te nemen van zijn weekbladenportefeuille, omdat die te weinig oplevert. Door de verkoop wordt volgens het bedrijf het voortbestaan van de bladen veiliggesteld en blijven de meeste banen behouden.

De verkoop van de huis-aan-huisbladen staat volgens een woordvoerster los van de overnamestrijd rond TMG. Zowel het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis als televisiemagnaat John de Mol wil het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf graag inlijven.