economie

Uitnodigingen PPG aan AkzoNobel onbeantwoord

Door ANP - 22 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Amerikaanse verfproducent PPG Industries heeft AkzoNobel herhaaldelijk maar tevergeefs opgeroepen in gesprek te treden over zijn overnamevoorstellen. Dat liet het bedrijf woensdag weten, nadat de Nederlandse branchegenoot ook een tweede overnamebod van de hand had gewezen.

De bezwaren die AkzoNobel opwerpt tegen een eventuele fusie, zijn volgens PPG op te lossen. De onderneming blijft naar eigen zeggen openstaan voor overleg.

PPG noemt een biedprijs van 90 euro per aandeel, waarvan 57,50 euro in contanten wordt voldaan. AkzoNobel repte eerder op de dag van een bod van 88,72 euro per aandeel. Het verschil zit hem in het nog uit te betalen slotdividend van 1,28 euro per aandeel. AkzoNobel rekent dat niet mee, PPG wel.