economie

Vlakke opening beurs Amsterdam

Door ANP - 24 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is vrijdag vrijwel vlak geopend, na de koerswinsten van een dag eerder. Beleggers zijn afwachtend na het uitstel van een stemming in het Amerikaanse Congres over de nieuwe zorgwet van president Donald Trump.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang een fractie lager op 512,42 punten. De MidKap was vrijwel onveranderd op 738,05 punten. Parijs daalde 0,3 procent, Frankfurt was vlak en Londen ging licht omhoog.

In de AEX was verzekeraar Aegon de grootste daler met een min van 1,7 procent. Chipmachinefabrikant ASML was koploper bij de hoofdfondsen met een plus van 1,2 procent.

AkzoNobel won 0,6 procent. De grootste aandeelhouders van Akzo dreigen in opstand te komen tegen de aanhoudende weigering van de top van het bedrijf om te praten met de Amerikaanse belager PPG Industries. Akzo wees inmiddels twee keer avances van PPG af.