economie

Vlakke opening beurshandel New York

Door ANP - 30 maart 2017

NEW YORK (ANP) – De effectenbeurzen in New York zijn donderdag zonder grote bewegingen geopend. Beleggers verwerken wat cijfers over de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt. Verder geven verschillende bestuurders van de Federal Reserve toespraken.

De Dow-Jonesindex stond kort na opening vlak op 20.665 punten. De brede S&P 500 stond eveneens vlak op 2361 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq bewoog evenmin op 5900 punten.

Voorbeurs werd in een definitieve raming gemeld dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal met 2,1 procent is gegroeid op jaarbasis. Bij een eerdere schatting werd een groei met 1,9 procent gemeld. Economen rekenden in doorsnee op een bijstelling naar 2 procent. De wat sterkere groei is mede te danken aan de consumentenbestedingen die hoger lagen dan eerder werd aangenomen.

Bij de bedrijven op Wall Street ging de maker van yoga- en sportkleding Lululemon Athletica onderuit. De onderneming kwam met zwakke vooruitzichten voor het eerste kwartaal. Het aandeel Lululemon dook ruim 21 procent in het rood.