economie

Vliegtuigen Thomas Cook België naar Lufthansa

Door ANP - 30 maart 2017

BRUSSEL (ANP) – Reisorganisatie Thomas Cook brengt haar Belgische chartermaatschappij onder bij Brussels Airlines. Dat dochterbedrijf van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa neemt twee vliegtuigen, 160 man vliegend personeel en alle landingsrechten over van zijn branchegenoot. Veertig grondmedewerkers verliezen hun baan.

Dat maakten de twee partijen donderdag bekend. Financiële details werden daarbij niet onthuld. Door de deal, die komend najaar moet zijn voltooid, kan Thomas Cook naar eigen zeggen zijn Belgische klanten een ruimer aanbod aan bestemmingen voorschotelen, waarbij Brussels Airlines het merendeel van de vluchten verzorgt.

Brussels Airlines zelf werd eerder dit jaar volledig eigendom van Lufthansa, dat al langer over een aandelenbelang van 45 procent beschikte. Het Duitse concern heeft zijn Belgische aanwinst, die circa vijftig vliegtuigen telt, met behoud van de eigen naam ondergebracht bij budgetmaatschappij Eurowings.